Xtra Digital Logo

Klantenservice is belangrijk

25/10/2014     Design

Als Digital Agency hebben wij ervaren dat de verkoop van producten verder gaat dan alleen de “sale”. Je klanten meer kwaliteit en een betere service verlenen maken direct het verschil met de concurrentie en is een zeer eenvoudige manier om je te onderscheiden van de massa. Volgens een laatste studie naar internet providers veranderde 62% van de consumenten van hun netwerk provider door hun slechte ervaringen met de klantenservice.

Het internet heeft de macht terug gegeven aan de consument. Door het grote en gelijkwaardige aanbod op internet, de transparantie, en recensies is het vrij eenvoudig om te switchen. Een van de redenen om voor ons klantenservice een zeer hoge prioriteit te geven.
We hebben verschillende beleidsmaatregelen genomen om de klantenservice naar het hoogste peil te brengen.


1. Als eerste los eventuele problemen snel op.

Om bezwaren of problemen snel op te kunnen lossen, moet je eerst op de hoogte zijn van het probleem. We ontwikkelde een programma voor het afhandelen van vragen en het bedenken van de oplossingen. 82% van de consumenten zegt dat hun probleem snel opgelost was als het meest belangrijke aspect van klantenservice.


2. Live chat or video-chat voor PC en mobiel.

Live-chat en nu video-chat is nu op een heel makkelijk manier in te zetten om snel met je klant van gedachten te kunnen wisselen. We hebben gezien dat grote bedrijven als Google, Rackspace en HostMonster gebruik maken van live chat als eerste optie voor het oplossen van problemen. Xtra Digital Agency ontwikkelde recent live video-chat, waar klanten in direct contact komen met de after sales, adviseur of verkoper.

3. Social media

Netwerken zoals Facebook en Twitter hebben het zeer eenvoudig gemaakt om te communiceren met uw klanten. Volgens de LivePerson Research Study, is het verbeteren van de klantenservice het belangrijkste voordeel dat uit de sociale media is voortgekomen voor bedrijven.

4. Beloon uw trouwe klanten met extra voordeel.

De laatste tijd hebben we al zien dat veel bedrijven speciale prijzen of promoties bieden aan nieuwe klanten. Hoe gaan de trouwe klanten die loyaal zijn geweest aan uw merk hiermee om? Als een promotie wordt ontwikkeld voor het vinden van nieuwe klanten, zorg dan ervoor dat je hetzelfde bedenkt voor de trouwe klanten.

Het verstrekken van extra kortingen aan de huidige en trouwe  klanten is een geweldige manier om je waardering te tonen. Het is ook nuttig bij ‘up-selling’ tijdens het aankoopproces. Het geven van aandacht en kleine bonussen gaan ervoor zorgen dat trouwe klanten niet ergens anders gaan rondkijken!


VORIG ITEM   /   VOLGENDE ITEM