Xtra Digital Logo

Consumenten op LinkedIn hebben meer koopkracht

26/05/2014

Consumenten op LinkedIn hebben meer koopkracht

Meer dan een derde van alle professionals over de gehele wereld is actief op LinkedIn. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat hier een kans ligt voor merken door in te spelen op de koopkracht van de professionals die actief zijn op LinkedIn.

Zoals veel merken die actief zijn op LinkedIn al zullen weten, zijn professionals ook consumenten. Zo wordt LinkedIn onder andere gebruikt door de meest invloedrijke professionals. Deze invloedrijke professionals worden door LinkedIn’s Patty Cox ook wel ‘Prosumers’ genoemd. Onderzoek toonde aan dat deze professionals meer koopkracht hebben dan leden van andere sociale media websites en dat zij de populariteit van producten en diensten sterk kunnen beïnvloeden. Dit maakt deze professionals een aantrekkelijk publiek voor marketeers.

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat Prosumers 152% meer geneigd zijn om actief te zijn in online conversaties dan de overige gebruikers. Verder zijn Prosumers merk bewust, 80% van de Prosumers is bereid om meer te betalen voor een product of dienst van een merk die ze vertrouwen.

Volgens het onderzoek van LinkedIn hebben LinkedIn gebruikers meer koopkracht dan gebruikers van andere sociale netwerk sites. Content op LinkedIn brengt de merken en de Prosumers in contact. Zo gebruikt 71% van de B2C marketeers LinkedIn om content te verspreiden.

De komende weken zal LinkedIn meer inzichten over de ‘Prosumers’ vrijgeven.  

 

 

 

 

 

 

.

 

VORIG ITEM   /   VOLGENDE ITEM