Xtra Digital Logo

‘Facebook werkt aan Snapchat concurrent ‘Slingshot’

21/05/2014     Design

‘Facebook werkt aan Snapchat concurrent ‘Slingshot’

Facebook werkt momenteel aan een nieuwe applicatie waarmee videoberichten verstuurd kunnen worden. De Financial Times bericht dat deze applicatie mogelijk nog deze maand zou worden uitgebracht.

Met slingshot kunnen gebruikers video’s en foto’s versturen naar andere gebruikers. Deze video’s en foto’s hebben net zoals bij Snapchat een beperkte houdbaarheid: ze kunnen maar 1 keer geopend worden. Het verschil tussen Slingshot en Snapchat is dat er met Snapchat de mogelijkheid tot video chatten is, Slingshot wil zich daarentegen focussen op het verzenden van video berichten. Slingshot zou op de markt komen als een op zich zelf staande applicatie, net zoals Facebook Messenger en Facebook Paper.

Twee jaar geleden lanceerde Facebook ook al een Snapchat concurrent: Poke. Met de Poke functie was het mogelijk om andere gebruikers een ‘por’, foto of andere berichten te sturen die maar een bepaalde tijd zichtbaar waren. Facebook Poke sloeg niet aan onder de Facebook gebruikers en deze functie is daarom ook eerder deze maand verwijderd.

De nieuwe applicatie Slingshot zou mogelijk ontwikkeld worden door het Facebook Creative Labs-team, het team dat ook verantwoordelijk is voor Facebook Paper. Momenteel is deze nieuwslezer applicatie alleen nog maar in Amerika beschikbaar. Het is dus nog de vraag hoe lang het gaat duren voordat Slingshot beschikbaar is in Nederland.

VORIG ITEM   /   VOLGENDE ITEM