Xtra Digital Logo

Meeste online aankopen in Benelux met iPad en iPhone

16/05/2014     Leisure

Meeste online aankopen in Benelux met iPad en iPhone

De meeste aankopen in de Benelux worden gedaan met behulp van een iPad of iPhone (Zanox Mobile Performance Barometer 2013).  De omzet van mobiele online verkopen is in 2013 met 14 procent gestegen ten opzichte van 2012. Tevens is er een groei van 119 procent van het aantal transacties.  


Er is nog steeds een strijd gaande tussen iOS van Apple en Android. Het iOS besturingssysteem domineert binnen de Europese m-commerce met een gemiddeld marktaandeel van 62 procent. Android heeft daarentegen een marktaandeel van 35 procent. Het aandeel van iOS is in de Benelux nog groter, namelijk 64 procent tegen 32 procent voor Android.

Waar het marktaandeel van iPhones en iPads in Europa in 2013 licht is gedaald ten opzichte van 2012, steeg het marktaandeel van Android met 7 procent. Daarentegen waren de gemiddelde online uitgaven in 2013 voor de iPad en iPhone aanzienlijk hoger dan bij de Android-gebruikers. De gemiddelde online besteding per bestelling in 2013 bedroeg voor de iPad 78 euro, voor de iPhone 52 euro en de Android-gebruikers gaven gemiddeld 42 euro per online bestelling uit. De gemiddelde uitgaven op mobiele apparaten stijgt nog steeds; zo bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar de gemiddelde uitgave per bestelling met de iPad maarliefst 88 euro.

Hoewel het aantal mobiele aankopen nog steeds stijgt, verschilt in Europa de groei sterk per branche. Zo steeg de omzet van online verkopen van Travel met 185 procent, de omzet van de Financiële dienstverlening met 162 procent en de omzet van Retail en Shopping steeg met 81 procent.  De branche met de grootste omzetstijging in 2013 is de Telecom met 290 procent, gevolgd door Travel met 210 procent groei. Met een groeipercentage van maar liefst 331 procent in het Retail & Shoppingsegment, groeit de Oost-Europese m-commerce momenteel het snelst.

VORIG ITEM   /   VOLGENDE ITEM