nieuwe tool voor paginabeheerd…"/> nieuwe tool voor paginabeheerd…"/> nieuwe tool voor paginabeheerd…">
Xtra Digital Logo

Nieuw: Facebook Audience Insights

09/05/2014     Design

Nieuw: Facebook Audience Insights

Facebook heeft een nieuwe tool voor paginabeheerders aangekondigd: Audience Insights. Met deze tool kunnen paginabeheerders meer te weten te komen over hun doelgroep inclusief geografische informatie, demografische informatie, koopgedrag en meer.

Audience Insights verschilt van Page Insights; met behulp van Audience Insights kun je de trends over (potentiële) klanten volgen, terwijl je met Page Insights het aantal interacties (likes, comments en shares) met je Facebook Pagina kunt volgen.

Audience Insights biedt ook de mogelijkheid om te zien hoeveel mensen die actief zijn op Facebook vlakbij je winkel wonen, wat hun interesses zijn en of ze hun aankopen online of in de winkel doen. Audience Insights voorziet paginabeheerders van waardevolle informatie zonder dat er persoonlijke informatie gedeeld hoeft te worden.

 Een overzicht van de informatie die verkregen kan worden met Audience Insights:

  •  Demografische informatie: leeftijd, geslacht, opleiding, relationele status, beroep en de grootte van het huishouden.
  •  Pagina likes: de Facebook pagina’s met de meeste likes in verschillende categorieën
  • Woonplaats en taal
  • Frequentie van inloggen op Facebook van je doelgroep en met welke apparaten zij inloggen
  • Koopgedrag en koopmethode (online of offline in de winkel)

Je kunt deze informatie bekijken voor de algemene Facebook gebruikers, voor de mensen die lid zijn van je Facebook pagina of event en voor ‘Custom Audiences’ die je zelf aan kunt maken.

Audience Insights is vanaf nu beschikbaar in de US en zal de komende maanden ook beschikbaar worden in de rest van de wereld.

VORIG ITEM   /   VOLGENDE ITEM