Xtra Digital Logo

User experience design.

In Web design op 30-11-2014


Sinds de eerste websites voor het eerst werden ontwikkeld is er veel veranderd. Echter, het succes is van slechts één ding afhankelijk: De perceptie van de gebruikers. Heeft deze website waarde voor mij? Is deze website gemakkelijk en aangenaam om te gebruiken?  Deze vragen leven in het onderbewustzijn van elke gebruiker die uw site bezoekt en vormt de basis van hun besluit om u site verder te gaan bezoeken of niet.


User Experience Designers.

User Experience Design (UXD) gaat over een creatief ontwerp dat antwoord geeft op de vragen van de gebruiker onafhankelijk van het systeem, interface, een web applicatie of desktop software.

User Experience Designers bestuderen en evalueren welke emoties er worden opgeroepen door een bepaald systeem, hiermee rekening houdend met de bruikbaarheid, gepercipieerde waardes, efficiency en meer. Ze gaan ook dieper in op de processen en systemen die worden aangeboden, zoals het evalueren van de manier waarop gebruikers zich voelen bij het afrekenen van een product bij een bepaalde e-commerce site; is het eenvoudig en plezierig of is het lang en ingewikkeld?

Dr. Donald Norman, een cognitieve wetenschappelijke onderzoeker, was de eerste die de term 'user experience' gebruikte en was ook de eerste om te beschrijven hoe belangrijk het is om een ontwerp dat is gericht op de behoeften en wensen van de gebruiker af te stemmen. Website interactie werd in eerste instantie ontwikkeld op basis van wat webdesigners dachten. Het ontwerp zag er fantastisch uit, uitgaande van wat hun klanten wilden zien. Het ontwerp had geen wetenschappelijke waarde en werd in plaats daarvan gericht op de esthetische en de ontwikkeling van het merk met weinig of geen aandacht voor gebruikers van de site.

In het laatste decennium zijn we getuigen geweest van een bijna volledige transformatie van het web. Het is niet alleen uitgegroeid tot een bijna universele tool met bijna 2,5 miljard gebruikers wereldwijd. Echter, websites zijn inmiddels zo complex en veel functionaliteiten dat user experience design noodzakelijk is geworden om echt effectief te zijn.

Er is nog een toegevoegde factor van het aantal toenemende manieren om toegang te krijgen tot het web. Naast PC’s worden mobiele apparaten dagelijks gebruikt en daarnaast zijn er een breed scala aan web browsers beschikbaar en zelfs internetverbinding kunnen hierbij variëren. De universele toegankelijkheid van een website is hierbij veel belangrijker geworden.

Niet alleen de behoeften van mensen maar ook speciale eisen, zoals schermlezers en niet-standaard displays moeten worden aangepakt. Ook de apparaten met behulp van oude mobiele verbindingen of degenen die nog geen breedbandverbinding hebben. Hoe complexer het systeem, des te meer het noodzakelijk wordt om een volledig functionele UX ontwerp te hebben. Voor e-commerce websites, online applicaties die veel interactie en websites die veelzijdig zijn zal meer planning en architectuur nodig zijn dan bij een eenvoudig statische website.

UXD is niet een allesomvattende oplossing, in plaats daarvan is het eerder maatwerk afgestemd op zowel het product of dienst en doelgroep. Ieder mens is verschillend van elkaar, dus wat werkt voor de een kan bij een ander niet voldoen. Het beste wat u kunt doen is om een ontwerp te realiseren op basis van regels dan op uitzondering!

User experience en usability zijn NIET hetzelfde hoewel ze synoniem zijn geworden. De bruikbaarheid is onderdeel van de gebruikerservaring en richt zich op de gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie van een website, waarbij de gebruikerservaring de emoties behandelt achter de codering, hoe een gebruiker denkt over gebruik van de site. De menselijke factoren zoals wetenschap, psychologie, informatie-architectuur en user-centered design principes spelen ook een belangrijke rol in de besluitvorming van de user experience designers.


<< Digital Design Agency   /   Een online marketingbureau kiezen. >>