Xtra Digital Logo

Digital Design Agency

In Online marketing op 30-11-2014


Webdesign is in korte tijd een begrip geworden in de wereld van design. De omschrijving webdesigner werd min of meer gerelateerd aan een grafisch ontwerper. Echter, ze zijn in feite totaal verschillend hoewel ze beide werken met tekst en beelden.


Interaction design.

De meeste websites en online applicaties zijn tegenwoordig interactief en dit heeft geleid tot  een nieuw ras van digitale ontwerpers die bekend staan  als interactive designers (IXD). De digital designers van met name de Digital Agencies van vandaag de dag worden beheerst en geleid door principes die enorm verschillen van die van de traditionele grafische ontwerpers, hoewel de basisprincipes in wezen hetzelfde zijn gebleven.

De Interaction Design Association (IxDA) verklaart de rol van interaction designers als volgt; Interaction designers streven er naar om nuttige en bruikbare producten en diensten te ontwikkelen voor de gebruiker.  Op basis van de fundamentele principes van user-centered design, is de praktijk van het interaction design meer gericht op het goed begrijpen van de bezoekers, hun doelen, taken, ervaringen, behoeftes en wensen.

Het benaderen van het ontwerp vanuit een bezoekers perspectief en het streven hierbij om de behoeftes van de gebruikers in evenwicht te brengen met de zakelijke doelstellingen van het bedrijf en de technologische mogelijkheden, zijn de uitdagingen van de interaction designers. Zij  moeten oplossingen bedenken bij het ontwerpen van complexe uitdagingen en het definiëren van nieuwe en innovatieve interactieve producten en diensten.

Experience design.

Interaction design is samen met user experience design (UXD) geëvolueerd naar de interactie tussen de mens en hun omgeving te realiseren. Terwijl het UXD ontwerp zich meer richt op de aspecten van de gebruiker, zijn de interaction designers meer bezig met de interactie die plaatsvindt tussen de gebruiker en de computer, apps en internet applicaties.

Interaction design moet een specifiek doel voor ogen hebben. Hoewel het uitvoeren van een gebruikersonderzoek geen vereiste is maakt het wel makkelijker om vast te stellen welke doelen je gebruikers voor ogen hebben voor het bezoeken van uw site. Wat het primaire doel van uw site ook is, het moet er in ieder geval voor zorgen dat u de taken goed laat verlopen, of het nu gaat om een online transacties of het snel zoeken van een product uit een database.

Dit zal een succesvolle samensmelting van vorm en functie realiseren. Houd het simpel maar, geef de gebruikers precies wat ze nodig hebben, niets meer en niets minder.

De bruikbaarheid van uw ontwerp zal voor de gebruikers een belangrijke factor zijn in het al dan niet blijven gebruiken van uw site om hun doelen te bereiken. 
Als u een interface ontwerpt die gemakkelijk is te gebruiken en niet teveel begrip van de kant van de gebruiker vereist heb je succes.


<< SEO services digital agency   /   User experience design. >>