Xtra Digital Logo

zoekmachine optimalisatie-SEO

In Online marketing op 28-10-2014

SEO services digital agency

SEO Services van een Digital Agency.

Zoekmachine optimalisatie is uitgegroeid tot een van de belangrijkste instrumenten bij het ontwikkelen van een digitale marketing strategie. Het is niet meer goed genoeg om een ​​mooie website met relevante inhoud te hebben, je moet ervoor zorgen dat de website vindbaar is door de diverse zoekmachines.


SEO Campagne

Een  goede SEO campagne gaat naast het bereiken van een goede ranking in de zoekmachines vooral om het genereren van traffic van een aantal bronnen zoals, sociale media, mobiel en andere platforms die je hierbij kunt inzetten.

De algoritmen die door Google en andere zoekmachines worden gebruikt  zijn gehuld in een duister mysterie, maar het is wel de barometer waarmee het succes van de website en inhoud wordt gemeten. Dit heeft geleid tot veel huisvlijt, die gericht is op het uitzoeken van hoe deze algoritmes kunnen werken en de 'black hat' technieken die gebruik maken van deze kennis met het oog om gunstige rankings op de pagina's met zoekresultaten te realiseren.

Het gebruik van trefwoorden in de tekst is de meest voor de hand liggende manier om uw SEO te verbeteren en dit is eigenlijk nooit echt een groot geheim geweest. Zoektermen bestaan tegenwoordig echter uit meerdere zoekwoorden en het is belangrijk dat deze ook onderdeel uitmaken van de content. Het opnemen van deze populaire zoektermen is dan ook van vitaal belang om SEO vriendelijke content te realiseren.

Overdrijf niet met het gebruik van teveel zoekwoorden (keyword stuffing) zodat de tekst onnatuurlijk leest. Hou hierbij in het achterhoofd dat de content moet zijn afgestemd op de bezoeker van de website en deze interessant voor de lezer moet zijn. Beter is om hierbij ook relevante keywords en soms synoniemen te gebruiken. Verdeel de zoekwoorden stategisch in je content of artikel en zorg dat er een gezonde balans van de keyword density ontstaat om uw SEO te bevorderen.

Gebruik enkele van de meest belangrijke zoekwoorden in de meta beschrijvingen van de inhoud om lezers te laten begrijpen wat het onderwerp is van je pagina. Een meta description is een korte samenvatting van de inhoud die wordt gebruikt door zoekmachines om je pagina te kunnen indexeren en weer te geven in het overzicht van de zoekresultaten bij een zoekopdracht.

Het gebruik van trefwoorden in de URL is een andere manier om SEO te verbeteren. Het hebben van een URL die je onderwerp of de inhoud van de pagina weerspiegelt laat de crawlers, die door zoekmachines worden gebruikt, effectief zoeken naar de relevantie van je pagina.

Maar als je een irrelevant URL, of een die onjuist is gaat gebruiken zal dit een negatief effect hebben op je rankings. Bijvoorbeeld als je 'full service digital agency' in de URL plaatst en de inhoud gaat over de gevaren van een fastfood restaurants, dan is  dit misleidend en daardoor zal de inhoud in diskrediet worden gebracht waardoor je niet zal voorkomen in de zoekresultaten.

Door te linken naar de bronnen die je gebruikt bij het maken van de content kun je de relevantie en de waarde verhogen in de 'ogen' van de crawlers van de zoekmachines. Onder verwijzing naar bronnen of linken naar artikelen die meer informatie bieden of verwijzen naar autoriteiten op je vakgebied zijn de methodes om je SEO te verbeteren. En zullen de kans verhogen om de inhoud eerder te gaan lezen en wellicht ook worden gedeeld door uw doelgroep.

Alleen het resultaat telt en dat is de kwaliteit van de content. Terwijl het gebruik van trefwoorden en links je rankings zullen verbeteren, zijn ze daarentegen nutteloos als de inhoud die je hebt geschreven niet de aandacht van de lezer zal trekken. De relevantie van de inhoud is het belangrijkste onderdeel bij het tot stand komen van SEO. Stel dat je content goed is geschreven met kwalitatieve links naar je bronnen en bezoekers gaan hier zelf naar toe linken dan worden je rankings van de desbetreffende pagina’s snel hoger scoren in de zoekresultaten.


<< Services digital agency   /   Digital Design Agency >>