Xtra Digital Logo

Services Digital Agency

In Online marketing op 23-10-2014

Services digital agency

Xtra Digital Agency is een top full service online marketing bureau met een breed scala aan digitale diensten. Een online marketingbureau staat ook bekend als een internetbureau, die een groot aantal diensten levert zoals, online marketing, webdesign, interactief design, het bouwen van websites, responsive websites, zoekmachine optimalisatie, online advertising, e-commerce en bouwen van webwinkels en e-mail marketing.


Dergelijke online marketingbureaus werden invloedrijk in de marketing industrie voordat de traditionele reclamebureaus zich het belang van internet hadden gerealiseerd. Deze internetbureaus bieden een breed scala aan diensten en maakte een snelle groei door. Door de snel veranderende trends van internet naar mobiel en sociale media verdwenen er ook snel weer een aantal digitale bureaus uit de top.

Vandaag zijn de top digitale bureaus die succesvol zijn zich meer en meer gaan specialiseren in online marketing, online reclame voor de digitale wereld van vandaag. De digitale wereld verandert snel en de opkomst van sociale media vraagt opnieuw naar nieuwe full service digital agencies.

De wereld bestaat uit meer dan internet, mobiele telefoons, tablets en online winkels, YouTube, narrowcasting en andere vormen van digitale media. Zeker ook de opkomst van sociale media is belangrijk om klanten voor een bepaald merk te interesseren en te behouden.


Digitale strategie.

Als het gaat om het hebben van een digitale strategie, doen veel bedrijven hier nog niet aan mee, of weten er geen te ontwikkelen. Bij het definiëren en ontwikkelen van een digitale strategie, in opdracht van een klant, zal een online marketingbureau duidelijk moeten maken dat een strategie is gebaseerd op een bepaalde structuur, mensen en een idee. Ook moet worden uitgelegd dat de winst en de ROI hierbij belangrijker zijn dan de strategie zelf.

Het ontwikkelen van een strategie.

Eerst moet de merkwaarde worden beoordeeld. Dit omvat het volgende;

 • Aanwezigheid - wat is de online footprint van uw merk / product / dienst?
 • Invloed - wordt uw boodschap steeds als van een 'merk' ervaren?
 • Merkbeleving - wat is de algemene emotionele reactie op uw merk
 • Viraal - heeft uw inhoud aan uw boodschap en wordt deze gedeeld?
 • Weerklank - hebben uw huidige klanten een “band” met uw merk?
Het begint met de segmentatie van uw doelgroep, ofwel waarmee marketeers van elke type klant een aanspreekpunt maken via de sociale media of interviews om zo te achterhalen wat deze consumenten motiveert om voor een bepaald merk te kiezen.

Creatie en lancering

Het formuleren van de boodschap.. • Wat moet ik proberen mijn klanten te gaan vertellen?
 • Waarom moet mijn doelgroep dit interessant vinden?
 • Wat moet hun emotionele reactie zijn op mijn bericht?
 • Hoe is dit te verbinden aan hun emotionele behoeften?
 • Hoe kan mijn bericht aanzetten tot actie namens of voor mijn merk?
Tijdens de creatie moet u ervoor zorgen dat de juiste platforms worden gekozen voor de marketing van uw merk. Factoren die dit beïnvloeden zijn leeftijd, geografische locatie en de levensstijl van uw publiek. Vragen die moeten worden beantwoord zijn:

 • Hoe zoekt  mijn doelgroep en huidige klanten naar informatie over producten / merken / diensten?
 • Welke sociale platformen gebruiken zij het liefst? 
Wat is het doel van de platformen waarvoor we hebben gekozen?
 • Hoe verhouden deze platforms zich en zijn ze van invloed op onze evnetuele mobiele strategie?
 • Wat maakt mij anders dan mijn concurrenten?
Plaats vervolgens indicatoren en meet de prestaties voor elk kanaal en alle platforms om het rendement per kanaal voor uw merk te kunnen inschatten.

Engagement.

Door het bouwen van een (engagement) tijdlijn kunnen alle marketing inspanningen worden gemeten van de afzonderlijke kanalen die worden ingezet.
Deze kalender kan vervolgens worden gebruikt als ‘benchmarks’ voor uw digitale strategie. Zorg ervoor dat uw merk boodschap consistent is in alle kanalen die u inzet. Dit zal zorgen voor een sterkere relatie van zowel huidige als toekomstige klanten.

<< e-magazines   /   SEO services digital agency >>