Xtra Digital Logo

E-magazine?

In Online marketing op 10-09-2014

e-magazines

Simpel gezegd is de term e-Zine een afkorting voor een 'elektronisch tijdschrift.' Soms ook aangeduid als een online magazine of digitaal magazine en is afgeleid van het woord magazine dat wordt gebruikt bij gedrukte en gedistribueerde media.

De eerste term werd gebruikt bij een ​​nieuw soort website die een gestileerde mix van inhoudelijke artikelen, foto's, poëzie, fictie, en commentaar bevatte uitgebracht op het web en als een nieuw informatiemedium werd beschrijven. Voorbeelden hiervan zijn de Salon en HotWired.


Sommige digitale tijdschriften zagen een e-Zine als een kans om een nieuw publiek op een zeer economische manier te bereiken. Daardoor werden er honderden web-tijdschriften gecreëerd, elk gewijd aan bijzondere onderwerpen en afgestemd op specifieke- of nieuwe doelgroepen. Dit soort e-Zines is ruwweg de cyberspace equivalent van de gedrukte versie. Deze term wordt ook gebruikt om een ​​gedrukte tijdschrift te beschrijven zoals National Geographic of Newsweek, deze hebben namelijk ook een elektronische editie.

Digitale magazines en online brochures.

Sommige uitgevers of bedrijven vertalen hun geprinte magazines 1 op 1 naar een digitale versie. Echter, het internet is aan het veranderen door de komst van tablets en smartphones. De content moet dus eigenlijk worden afgestemd op de verschillende devices en de huidige trend, waarbij mensen zeer snel korte en duidelijke informatie tot zich willen nemen. Concreet betekent dat een lezer op het internet een andere gebruiker is dan een lezer op de bank met een tijdschrift in zijn hand. 

Ook de geprinte brochures worden steeds meer vervangen door digitale brochures of online brochures. Het voordeel is niet alleen de besparing op drukwerk kosten maar de magazines of digitale brochures kunnen ook snel worden aangepast en per e-mail worden verstuurd of via het web worden aangeboden. Daarnaast moet een online magazine ook interactief zijn om de lezer aan de hand mee te kunnen nemen door het magazine heen.

e-Magazines

e-Magazines worden vaak verspreidt via e-mail, waarbij een link van het online magazine wordt meegestuurd. Het creëren van een e-Zine is relatief eenvoudig en er zijn een aantal programma's beschikbaar die al het zware werk voor u kunnen doen. Of u het kun het natuurlijk ook uitbesteden aan Xtra Digital Agency. Xtra zorgt enerzijds voor interactie met uw klant / lezer en anderzijds zijn zij in staat om effectieve e-Zines voor uw bedrijf te ontwerpen, ze weten hoe ze de lay-out aantrekkelijk kunnen maken en ze kennen de regels voor foto's of inhoud die u wel of niet mag gebruiken.

Het publiceren van e-zines middels een e-mail geeft u bijna onmiddellijk de status van een expert. Zeker wanneer uw e-zine artikelen bevatten over bepaalde onderwerpen, tips geven over bepaalde vakgebieden zodat u wordt gezien als een expert. Toch is het van vitaal belang dat deze artikelen volledig zijn en feitelijk. Het internet is namelijk een krachtig hulpmiddel waar verhalen en feiten snel kunnen worden getoetst en uw geloofwaardigheid kunt u net zo snel verliezen als u die heeft opgebouwd.

Door middel van reguliere en consistente nieuwsberichten en publicaties krijgt u vertrouwen in uw bedrijf, product of dienst. Daarnaast bent u in staat om uw doelgroep te overtuigen van uw professionaliteit, omdat ze kunnen rekenen op content van hoge kwaliteit, die feitelijk is en altijd relevant is voor de lezer.

 

Xtra Digital Agency ontwikkelt het nieuw e-Magazine voor Motodrive.

Xtra ontwikkelt een gloednieuw interactief magazine voor MotoDrive, het grootste Motor & Lifestyle magazine van Nederland. Dit keer met een nieuwe uitdaging: om op alle internet applicaties het e-Magazine te kunnen tonen. Op mobiele apparaten met verschillende schermresoluties, die zowel staand als liggend kunnen worden gebruikt, tablets en PC’s. Het nieuwste interactieve e-magazine, ontworpen door Xtra Digital, kan alle resoluties aan. Door tal van interacties wordt de lezer meegenomen door de 23 pagina’s tellende uitgave, met verrassende animaties, verdiepingen, video’s en links naar diverse websites.

Lezers vinden het nieuwe e-magazine leuk en interessant als je de statistieken mag geloven. Ze besteden gemiddeld 6-8 minuten om alle 23 hoofdstukken te lezen, bekijken de video's en volgen de links naar de websites voor meer informatie. Het e-magazine is verspreidt via 50.000 e-mail adressen. De bounce rate was slechts 2%. Maar liefst  50% opende het e-magazine op mobiele devices en tablets.
Bekijk hier het online magazine!


<< Digital design agency   /   Services digital agency >>