Xtra Digital Logo

Digital Design Agency

In Online marketing op 09-09-2014


Xtra Digital is een full service digitaal mediabureau en biedt een breed scala aan diensten  waaronder Digital Design. Concreet betekent dat zij in staat zijn om elk onderdeel van uw online marketing campagne te ontwerpen; van E-zine, blog, online banners, sociale media tot en met uw website.


Zoals met alles, zit 'schoonheid' in het oog van de toeschouwer en met deze gedachten in het achterhoofd wordt effectief webdesign dus beoordeeld door degene die de website gebruiken in plaats van de eigenaren. Er zijn een aantal factoren die de bruikbaarheid van een website beïnvloeden en hier kan men het advies van Steve Jobs bij opvolgen, die zegt; 'Design is niet hoe het eruit ziet of hoe men zich daarbij voelt; Nee design is hoe het werkt!

Websites die slecht ontworpen zijn neigen naar minder gunstige prestaties en hierbij geeft  Google Analytics vaak hoge bounce rates te zien, realiseren de webpagina’s lage rankings in de zoekresultaten en zijn de conversies laag. Deze principes zijn een leidraad voor effectief web design en worden hierbij gebruikt door elk van de digitale interactive designers in het Xtra Digital team.

 

DOEL DIGITAL DESIGN.

Wat is het doel van uw uiteindelijke ontwerp? Professioneel webdesign richt zich altijd op de behoeften van de gebruiker, ofwel de gebruiker staat hierbij centraal. Zijn ze op zoek naar informatie, entertainment, of een andere vorm van interactie of bezoeken zij uw website om een online transactie te voltooien. Elke pagina op uw site moet worden ontworpen met een specifiek doel in het achterhoofd en waarbij de interactie met de andere pagina’s van uw site zo goed mogelijk moeten worden benut.

 

COMMUNICATIE EN DESIGN.

Online gebruikers willen dat hun informatie zo snel mogelijk en overzichtelijk wordt getoond, hierbij is het belangrijk dat uw informatie gemakkelijk is te lezen en eenvoudig is te onthouden. Informatie kan hierbij worden georganiseerd met behulp van rubrieken, subrubrieken, bullet points in plaats van de hele alinea's en gebruik hierbij zo weinig onnodige informatie. Less is more!

HET LETTERBEELD.

Er zijn bepaalde fonts die niet goed werken op een website. Dit zijn over het algemeen degenen die minder modern zijn en gepaard gaan met  decoratieve afwerkingen. Een voorbeeld van dit soort lettertype is Broadway of Zapfino. Het is beter om Sans Serif lettertypen te gebruiken, maar men moet in het achterhoofd houden welk beeld je probeert te visualiseren. De inzet van een 'kinderlijk' font zoals Comic Sans past namelijk niet echt bij een  advocatenkantoor.

KLEURGEBRUIK.

Het kleurenpalet voor uw website volgt al een lange weg, enerzijds  naar gebruikers ervaringen en anderzijds het verbeteren van het imago om zo uw merk te versterken. Complementaire kleuren zoals groen en blauw creëren evenwicht en harmonie, terwijl contrasterende kleuren zoals groen en paars het niet gemakkelijker maken om de inhoud te lezen. Levendige kleuren moeten met mate worden gebruikt of als ze roepen om een meer emotionele reactie en een witte ruimte is altijd zeer effectief bij het creëren van een overzichtelijk uiterlijk van de site.

AFBEELDINGEN.

Er is geen ontkomen aan het feit dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Een beeld is vaak zeer effectief bij het overbrengen van uw boodschap, dan met behulp van de meest prachtig geschreven en boeiende inhoud die u zou kunnen creëren. Soms zijn infographics en video's daarbij nog  veel effectiever.

NAVIGATIE.

Dit betekent in feite hoe gemakkelijk het is voor een persoon is om uw website gebruiken en om te vinden wat ze zoeken. De meest fundamentele regel die de navigatie betreft is de 'drie click rule'. Het ontwerp moet responsive en gemakkelijk te navigeren zijn, als een gebruiker namelijk niet kan vinden wat ze zoekt in en dat binnen drie klikken of minder, dan zullen ze uw site net zo snel verlaten als ze zijn gekomen.

LAY-OUT.

Het merendeel van de bevolking leest van links naar rechts en van boven naar beneden, als je een ontwerp plaatst met belangrijke informatie in de rechter benedenhoek is het zeer waarschijnlijk dat het onopgemerkt zal blijven, tenzij er iets is dat de aandacht zal vestigen van de bezoekers.


<< Digital Media Agency   /   e-magazines >>