Xtra Digital Logo

Een social mediabureau?

In Online marketing op 17-08-2014

Kiezen van social media bureau

Social Media is de nieuwste trend en één van de betere online marketing tools. Hoewel het begrip Social Media al een tijd wordt gebruikt, is social media marketing een relatief nieuw begrip en als zodanig nog grotendeels onontgonnen terrein. Dit zegt niet dat u ook niet op deze trein mag springen om alle voordelen voor uw bedrijf te kunnen realiseren, zeker als u het licht hebt gezien aan het einde van de tunnel.


Het kiezen van een social media bureau of een social media specialist voor al uw sociale media marketing is niet een beslissing die over 1 nacht ijs moet worden gemaakt. Steeds vaker wordt uw sociale media profiel door mensen herkent  en geïdentificeerd met uw merk, product of dienst.  Als u een overhaaste keuze maakt die na enkele maanden niet de juiste blijkt te zijn kan het lang duren om dit weer te herstellen.

Een Social Media Bureau is up to date en kent de trends.

U kunt de sociale media verantwoordelijkheden verdelen onder uw medewerkers, de ene persoon om uw Twitter-account te behandelen, een persoon voor de uitvoering van al uw Facebook-reclame en posts, iemand om uw Google+ account te behandelen en zo verder.

Echter, een social media specialist zal altijd de trends volgen en een samenhangende en consistente social media campagne ontwikkelen, met één boodschap die uw merk, product of dienst zal versterken. Ze weten welke hashtag de meeste exposure krijgt en hoe ze deze kunnen gebruiken om uw fans uit te breiden.

Zij kunnen uw social media promoten door middel van uw website, blog, andere sociale media platformen en via alle contacten die zij tot hun beschikking hebben. Social Media Marketing bedrijven leven in een snel veranderende wereld en zorgen door de kennis en ervaringen dat u toch een voorsprong krijgt op uw concurrenten en dat u niet uit de  boot valt.

Zij begrijpen uw sociale media analytics.

Een social media expert beheerst de technische termen en begrippen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijk ROI van uw social media realiseert. Door het monitoren van uw sociale media en analytics zijn ze in staat om te zien wat werkt, wat niet werkt en aan de hand van de uitkomsten uw campagnes kunnen optimaliseren.

Een social mediabureau moet deskundigheid zijn.

Hoewel sociale media marketing een vrij nieuwe speler is in het online marketing spel, zijn er zeker hoog opgeleide social media experts die weten wat ze doen. Hoewel er enige vertrouwelijkheid bestaat moeten ze in staat zijn om referenties te kunnen verstrekken over sociale media campagnes die ze hebben uitgewerkt en uitgevoerd. Check hun referenties, zorg ervoor dat u hun stijl kent, evalueer hoe zij sociale media hebben aangepakt en beslis dan of ze bij uw bedrijf passen.

Ze begrijpen hoe belangrijk social media is..

Los van het onderwerp en het gevoeld dat mensen er bij hebben, zal u niet kunnen ontkennen dat een sociale media strategie eerder een noodzaak is dan een luxe.
Elke social media specialist begrijpt dat uw sociale media een essentieel onderdeel is van uw gehele marketing strategie. Daarnaast moeten zij voortdurend bezig zijn om verkeer naar uw website en  social media pagina’s te realiseren. Zij zullen niet alleen uw Facebook status, posts of tweets updaten, maar zij hebben ook contact met uw publiek en volgers.

Of het nu is door het uitkammen van Facebook naar andere pagina's waarmee u kunt netwerken om uw fanbase uit te bouwen, volgers te vinden en hen vragen te laten beantwoorden of te tweeten over specifieke promoties en chatten met je volgers op Google+, zij worden voortdurend betrokken bij elk aspect van uw sociale media campagne. Wilt u meer weten over de werkwijze van een social mediabureau vraag dan de brochure aan. http://www.xtradigital.com/brochures

<< Digital Agency helpt bedrijven   /   Digital Media Agency >>