Xtra Digital Logo

#Engagement op Twitter

In Online marketing op 07-08-2014

#Engagement op Twitter

Krijg je voldoende engagement op Twitter? Vallen je tweets wel op? Twitter's werkelijke waarde is ‘betrokkenheid’ met je volgers. Als je geen betrokkenheid kunt creëren op Twitter dan kun je beter stoppen.


Hou je Tweets op minder dan 110 tekens.

Twitter's legendarische beperking in het aantal lettertekens lijken kort, maar als je het maximale aantal tekens gebruikt , worden de tweets te lang. Kortere tweets met ongeveer 110 tekens krijgen 17% meer betrokkenheid, en daar is een reden voor. Als je gebruik maakt van alle 140 karakters in een tweet, zullen je volgelingen tijd nodig hebben om je tweets te bewerken voordat deze kunnen retweeten. En, dat is niet cool. Mensen zijn lui. Idealiter moet je de tweets beperken tussen de 80-110 tekens.

Tweet overdag.

De Twitter wereld is het meest actief overdag. Tussen 08:00 en 19:00 zullen jouw tweets een 30% hogere interactie realiseren. Dat betekent dat je altijd de doelgroep in het achterhoofd moet houden en pas je timing hierop aan als dat nodig is.

Tweet op zaterdag en zondag.

Weekends zijn niet om een ​​pauze op Twitter te nemen. Als je wilt dat betrokkenheid bealngrijk is dan moet je ook tweets plannen voor de zaterdag en zondag. Volgens recente gegevens, is de betrokkenheid 17% hoger in het weekend dan op doordeweekse dagen.
Wanneer merken een tweet sturen tijdens "drukke uren" (8:00-19:00), ontvangen zij 30% hogere interacties dan tweets tijdens de "niet-drukke uren" (8:00-07:00). Dit omvat ook tweets gepubliceerd op zaterdag en zondag.

Deel afbeeldingen.

Twitter's rich tweets geven je een hogere mate van betrokkenheid door afbeeldingen en video's. Je kunt een toename van 150% in retweets krijgen door gewoon afbeeldingen te gebruiken in tweets. Onderzoekers voerden een A / B-test van tweets met foto's en tweets zonder foto's. In elke test, wonnen de tweets met foto’s met een enorme marge.

Vraag om retweets.

Twitteraars zijn begrijpelijkerwijs verlegen om retweets te vragen. Sterker nog, minder dan 1% van de merken hebben gevraagd om een ​​retweet. Dit is een enorme gemiste kans.
Wanneer je duidelijk vraagt aan ​​je followers om een retweet, heb je een goede kans op het krijgen van een retweet. Zorg ervoor dat u het woord retweet in zijn geheel plaats en niet de gebruikte afkorting RT. Het retweet resultaat voor "retweet" aanvragen is 23 keer hoger dan bij "RT" verzoeken. Je publiek ook weern niet gelijk gaan bombarderen met constante verzoeken om uw boodschap via een retweet te verspreiden. Doseren en verleiden  is ook hier de kunst.

Gebruik hashtags.

Hashtags verdubbelen je betrokkenheid op twitter, ze zijn hun eigen impliciete oproep tot actie. Plus, ze creëren een grotere zichtbaarheid op Twitter. Wat ons heeft  verbaast is dat slechts 24% van de tweets hashtags bevatten. Wel het aantal hashtags beperken tot maximaal 2 per tweet.

Voeg links toe

Onderzoek heeft aangetoond dat 92% van alle Twitter interacties (retweeten, beantwoorden, etc.) gebeurt wanneer lezers op links klikken. In feite, tweets met links krijgen veel meer retweets-86% meer, zo blijkt uit onderzoek! Dus tweet met een link en een hashtag. Links en hashtags maken het gemakkelijk voor anderen om te communiceren met je tweets!

Gebruik geen “persoonlijke’ tweets

Terwijl beroemdheden kunnen wegkomen met tweets over hun persoonlijke leven, kunnen merken dat zeker niet. Twitter is minder bedoeld voor je persoonlijk leven of het publiceren van een dagboek, maar is meer een professioneel marketing platform. Wees hierbij open, transparant en sociaal. Je followers zijn niet geïnteresseerd in je eigen persoonlijke acties. Weinig mensen gaan werken aan een tweet waarbij wordt medegedeeld dat je naar bed gaat of je verveelt.

Gebruik call to actions

Roep je volgers op een bepaalde actie te realiseren. Richt je hierbij op de lezer van de tweet en zorg hierbij dat ze de tweet makkelijk kunnen retweeten. Samen bereik je immers meer.

Stuur een tot vier tweets per dag

Er is een misvatting dat hoe meer je tweet, hoe meer rendement je krijgt opTwitter. Teveel  tweets leiden een zeer lage betrokkenheid. Dit geldt met name voor merken, die moeten hun marketing voorzichtig en doeltreffend opbouwen.<< Social media optimalisatie   /   Zoekmachine marketing >>