Xtra Digital Logo

Social media optimalisatie

In Online marketing op 11-06-2014


Social media optimalisatie (SMO) is eigenlijk een vorm van zoekmachine optimalisatie (SEO) dat wordt verricht op sociale media platformen. Deze sociale media strategie omvat de implementatie van een aantal veranderingen in de sociale media platformen en de website van het bedrijf of instelling om bijvoorbeeld content meer zichtbaar te maken, te delen en koppelen. Hierbij kun je denken aan Facebook, Twitter, Pinterest en Linkedin.Effectieve sociale media optimalisatie zorgt tevens voor een betere vindbaarheid van de website in de zoekmachines. Kwalitatieve content zorgt voor meer directe traffic naar uw website. Het deelbaar maken van uw sociale media berichten leidt tot nog meer bezoekers op uw website.

Waarom sociale netwerken cruciaal zijn voor marketing.

Dagelijks komen er miljoenen bezoekers op websites terecht doordat zij doorverwezen zijn door een sociale media pagina zoals een Facebook pagina. Facebook heeft 1.4 miljard gebruikers wereldwijd, waarvan 98% tussen de 18 en 24 jaar oud is. Onderzoek van Pew Research wijst uit dat bedrijven die gebruik maken van sociale media en sociale media advertising meer dan 73% van de volwassenen met een internetaansluiting bereikt.

Er wordt geschat dat er zo’n 19 miljoen tweets per dag worden verstuurd en dat er meer dan 70 miljard keer per maand content wordt gedeeld op  Facebook. Wanneer u wilt opvallen tussen al die honderden bedrijven die ook actief zijn op sociale media, is het inschakelen van een sociale media bureau zoals Xtra Digital Agency een must.

Voordelen van sociale media optimalisatie:

Hieronder geven wij redenen waarom u sociale media optimalisatie zou moeten overwegen:
  • Potentiële klanten die zich nog niet verbonden voelen met een bedrijf of merk zijn meer wantrouwig over het bedrijf of merk dan Facebook gebruikers waarvan vrienden verbonden zijn met het merk of bedrijf.
  • Een bedrijf of onderneming die regelmatig 6 uur of minder gebruik maakt van sociale media kan maarliefst een stijging van 64% in het genereren van leads verwachten.
  • Sociale media marketing kan in combinatie met SEO gebruikt worden om de exposure van uw bedrijf of onderneming te verhogen.
  • 62% van de sociale media marketeers ziet door het gebruik van sociale media optimalisatie een stijging van de organische positie in de zoekmachines.
  • Een effectieve sociale media optimalisatie strategie resulteert in betere communicatie tussen een bedrijf en haar klanten, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid.
  • Sociale media is een goede manier voor bedrijven om producten of services herhaaldelijk te promoten om zo de verkoopcyclus te verkleinen.

Uitbesteden van sociale media.

Een full time medewerker of het inhuren van een team voor sociale media die ook de SEO van de website voor haar rekening neemt? Sociale media is een vak op zich om interacties aan te gaan, schrijven van content, bedenken van sociale media cmpagnes, campagne beelden, etc.


Xtra Digital Agency helpt u met het effectief beheren van uw sociale media sites zoals Twitter, Facebook en Linkedin het schrijven van aantrekkelijke content om bezoekers naar uw site te verkrijgen (SEO) alsmede met het opzetten van sociale media campagnes. Mocht u besluiten om uw sociale media zelf te beren dan kun je ook een consultant van Xtra overwegen, die je helpt met de online strategie en het inrichten van de social media platformen.<< SEO copywriting.   /   #Engagement op Twitter >>