Xtra Digital Logo

Social media campagnes

In Online marketing op 29-05-2014


De kracht van een social media marketing campagne is enorm. Zo maakte Barack Obama in de U.S. tijdens de presidentiële campagne in 2008 al gebruik van sociale media websites. Hij huurde een sociale media bureau in om zijn Facebook en Twitter account bij te houden. Op deze manier was Obama in staat om direct in contact te komen met zijn volgers en kon hen zo direct vragen om op hem te stemmen of om een donatie te doen.


‘eWoM’

Wanneer je als bedrijf actief bent op een sociale media netwerk, kun je gemakkelijk potentiële kopers aansporen om jouw product of service uit te proberen. Zo krijgt een Facebook advertentie meer views wanneer een vriend, familielid of een collega de betreffende pagina heeft ‘geliked’.

Sociale marketing campagnes richten zich op aantrekkelijke en interessante content die kijkers aanmoedigt het betreffende product of dienst dat wordt gepromoot te delen. De zogenaamde ‘eWoM’ (elektronische mond tot mond reclame) benadrukt het belang van consumentenreviews, tweets en nieuwsfeeds.

Delen en re-tweeten...

Een bericht over een service of product van een bedrijf wordt meer vertrouwd door consumenten wanneer deze afkomstig is van een betrouwbare derde partij. Deze nieuwe marketing strategie wordt ook wel ‘verdiende’ media genoemd in plaats van ‘betaalde’ media.

Om producten of diensten te promoten, maken sociale media marketing bedrijven gebruik van berichten op websites en blogs die gedeeld en geretweet kunnen worden. De ontvanger van een gedeeld bericht ziet vervolgens het oorspronkelijke bericht en kan hier direct op reageren. Wanneer de ontvanger van het gedeelde bericht weer reageert op de eerdere berichten, volgt er vaak weer een nieuwe ronde van reacties.

Gerichte marketing

Deze cyclus van reacties op berichten gaat maar door en vervolgens zal dit zich vertalen naar direct verkeer naar de pagina’s met betreffende producten of diensten. Aangezien consumenten zelf kunnen bepalen wie ze willen volgen op sociale media, hebben bedrijven de mogelijkheid om de loyaliteit van deze klanten te beoordelen door middel van een sociale media campagne. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijker de gewenste doelgroepen bereiken.

Tevens hebben bedrijven hierdoor de mogelijkheid om 24/7 potentiële klanten aan te moedigen om hun producten of diensten uit te proberen. Zelfs wanneer u een kleiner budget heeft, is het uitbesteden van sociale media een waardevolle investering. Met behulp van de nieuwste technieken is het mogelijk om koopsignalen op te vangen aan de hand van geplaatste vragen en gedeelde content.

Mobiele sociale media marketing

Mobiele sociale media marketing is de nieuwe manier van sociale media marketing die gebruikt wordt door sociale media experts. Met mobiele sociale media marketing worden potentiële klanten real time op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen op de sociale netwerk websites. Hierdoor kunnen bedrijven hun volgers direct op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelen rondom hun producten en diensten.

Door de inzet van QR codes kunnen mobiele gebruikers snel en gemakkelijk toegang tot uw website en online diensten krijgen. Het genereren van betrokkenheid is hierbij de basis voor het succes van een sociale media marketing campagne. Tegenwoordig zijn consumenten actieve deelnemers in plaats van toeschouwers.
<< Schrijven van relevante content   /   SEO copywriting. >>