Xtra Digital Logo

Tips voor LinkedIn marketing.

In Online marketing op 14-04-2014

LinkedIn marketing tips

LinkedIn is na Youtube en Google+, de snelst groeiende sociaal netwerk site. Hieronder een aantal tips over LinkedIn die kunnen helpen uw LinkedIn marketing te verbeteren!


1. Optimaliseer uw LinkedIn pagina

LinkedIn stuurt 4 keer zoveel bezoekers naar de homepage van uw website dan Twitter en Facebook. Verkeer wat afkomstig is van Twitter en Facebook wordt vaak doorgeleid naar een interne pagina zoals een blog post of een pagina van de bron. Zo landt 64% van het verkeer vanuit LinkedIn op de homepage. Bij Twitter en Facebook ligt dit percentage aanzienlijk lager, respectievelijk 14% en 17%. Dit wetende is het belangrijk om uw berichtgeving op uw LinkedIn profiel te optimaliseren voor uw homepage.

2. Post doordeweeks: in de ochtend en middag

Wanneer u een groot publiek wilt bereiken, is het logisch dat het beste tijdstip voor het posten van een bericht is wanneer er de meeste mensen online zijn.  Op LinkedIn zijn de meeste mensen online in de ochtend en middag, maandag tot en met vrijdag. Het is dan ook aan te raden om deze tijden aan te houden om zo een zo groot mogelijk publiek te kunnen bereiken.

3. Post minimaal 20 keer per maand

Uit onderzoek is gebleken dat het plaatsen van 20 berichten per maand kan zorgen voor 60 procent van de unieke bezoekers. Hoe meer berichten u plaats, hoe meer bereik u zult hebben. Maar er is altijd een publiek wat niet te bereiken valt, omdat zij nooit inloggen. Wanneer u over de content beschikt om meer dan 20 keer per maand te posten, is het aan te raden om dit dan ook te doen.

4. Een status update bereikt 20 procent van uw volgers

Over het algemeen geldt dat een post 20 procent van uw volgers bereikt. Of dit een groot publiek is, hangt af van het aantal volgers dat je hebt. Wilt u meer volgers bereiken? Plaats vaker een bericht!

5. Uw eigen werknemers

Binnen de meeste bedrijven zijn de eigen werknemers het meest betrokken; ze klikken, delen en reageren 70% vaker op de berichten van het bedrijf dan de andere LinkedIn gebruikers. Het is hierbij raadzaam om uw werknemers op de hoogte te houden van nieuwe berichten op de LinkedIn pagina.

6. Optimaliseer het engagement percentage

Bekijk het engagement percentage van uw LinkedIn pagina om zo een inzicht te krijgen wie uw LinkedIn pagina zoal bezoekt. Het engagement percentage bestaat uit het aantal interacties, klikken en volgers. Het engagement percentage vertelt u hoeveel mensen echt betrokken waren bij uw update. Dit percentage vertelt u tevens wat nog verbeterd kan worden aan uw LinkedIn profiel.

 

 


<< Zoekmachine marketing   /   SEO training >>