Xtra Digital Logo

Tips voor e-mail marketing

In Online marketing op 14-03-2014


E-mail marketing is een belangrijk middel voor het verkopen van uw product of dienst. 66% van de marketeers geeft dan ook aan dat zij e-mail marketing ‘hoog in het vaandel’ hebben staan als het gaat om Return On Investment (Econsultancy’s Email Marketing Industry Census). Opmerkelijk hierbij is, dat 61% van de marketeers aangeeft de e-mail marketing van het eigen bedrijf onvoldoende te vinden.

Wij geven u 5 tips om uw e-mail marketing campagne succesvol te maken.


1.    Wees persoonlijk

Bij e-mail marketing is het belangrijk dat u persoonlijk blijft. Een voorbeeld hiervan is een gepersonaliseerde onderwerpregel en het toevoegen van de naam van de afzender. Ook het toevoegen van de locatie kan zijn vruchten afwerpen. Onderzoek heeft uitgewezen dat e-mails waarbij de ontvanger wordt aangesproken met zijn/haar naam het beste presteren. Ook gepersonaliseerde e-mail handtekeningen doen het hierbij goed; dit kan leiden tot het 5x vaker openen van de e-mail en het 3x vaker doorklikken binnen de e-mail.


2.    Trek de aandacht

De onderwerpregel is bij e-mail marketing van groot belang. Een directe en beschrijvende onderwerpregel kan ervoor zorgen dat uw e-mail vaker wordt geopend en dus minder vaak wordt gewist of wordt weggeklikt. Ook het gebruiken van een pakkende koptitel die de ontvanger tot lezen aanmoedigt is van groot belang. Een pakkende koptitel is zeker van belang wanneer de e-mail wordt geopend op een smartphone, dit aangezien de koptitel het eerste stuk tekst is wat de ontvanger ziet op de smartphone.

Verder is het van belang dat de tekst wordt onderverdeeld in korte alinea’s wat het scannen van de tekst vergemakkelijkt. De kracht van postscripts wordt ook vaak onderschat. Een PS onderaan uw e-mail trekt de aandacht en zal daardoor ook sneller gelezen worden. 


3.    Maak het sociaal

E-mail staat nog steeds voorop wanneer het gaat om traffic, maar wordt hierbij op de voet gevolgd door social media. Maar social media groeit erg snel. Waarom e-mail en social media niet combineren?

Het ‘socialiseren’ van een e-mail betekent niet alleen het toevoegen van ‘like’ knoppen aan, maar ook de inhoud van uw e-mail hierbij betrekken. Conversies kunnen verhoogd worden met wel 50% wanneer u ervoor zorgt dat u de content deelbaar maakt. De doorklik ratio kan hierbij zelfs met 158% stijgen (GetResponse).


4.    Wees op tijd

In een recent marketing onderzoek geeft 86% van de respondenten aan dat zij van bedrijven verwachten dat ze weten wanneer wat hen bezighoudt, om zo gericht te kunnen communiceren. De timing van het verzenden van de e-mails is hierbij van groot belang. Zo worden e-mails die in het weekend worden verzonden het best gelezen, wat kan zorgen voor een doorklik ratio van meer dan 25%.


5.    Denk mobiel

In 2013 werden er voor het eerst meer e-mails geopend met een smartphone dan met een computer. Het is dus van groot belang dat de e-mails ook worden afgestemd op mobiele gebruikers. In een recente enquete van Forbes gaven 63% van de Amerikanen en 41% van de Europeanen aan dat  ze een e-mail die niet geoptimaliseerd is voor mobiele gebruikers, snel weer sluiten.


<< Facebook Marketing   /   Facebook design >>