Xtra Digital Logo

Responsive webdesign

In Web design op 17-01-2014

Responsive design

Door gebruik te maken van responsive design verfijnt u het gebruiksgemak van een mobiele gebruiker. Door de explosieve groei van verschillende devices, zoals tablets, smartphones en mini tablets wordt de vraag naar responsive design alleen maar groter. Immers een website voor een PC is een heel ander verhaal als het wordt getoond op een klein scherm van een smartphone met liggend of staand formaat. In 2013, is de vraag naar mobiele devices opnieuw overtroffen. De hoge resolutie en Retina displays verdringen steeds meer de PC computers. De vorige trend bij webdesign was  om beeldvullend te werken en op tablets het terug te schalen of wel te verkleinen.


Responsive design wordt volgens velen de toekomst van het web. Een website met een responsive design is een website die rekening houdt met de verschillende resoluties en vereisten die de huidige smart-media hanteren. De layout van de website past zich continu aan de schermgrootte aan. Zowel met een smartphone als met een brede laptop ziet u dezelfde website zo optimaal mogelijk.

Deze websites zijn dus niet schaalbaar maar plaatst ‘blokken’ informatie onder elkaar. De lay-out van de site verandert dus. Bedenk ook dat er steeds nieuwe apparaten zullen komen, met weer andere resoluties. De ideale website ziet er altijd optimaal uit, ongeacht de resolutie die de bezoeker gebruikt. Echter, deze techniek werkt alleen bij de nieuwste browsers!

De kwaliteit van de website is een wezenlijk aspect van de SEO. Een hoog bounce percentage leidt tot een lagere scoring. Wanneer een mobiele bezoeker een niet geoptimaliseerde website te zien krijgt is de kans groot dat de website direct wordt verlaten. Hoe beter de gebruikers ervaring, hoe langer zij  op de website blijven en des te hoger uw SEO waarde wordt. Een responsive webdesign of aangepast design voor een mobiele website is dus anno 2014 een must.


Content Marketing >>