Xtra Digital Logo

Instagram technieken

In Online marketing op 27-04-2017

Instagram technieken

Hoe u meer klanten krijgt op kortere termijn….
Met 400 miljoen maandelijks actieve gebruikers en 58 keer hoger engagement dan Facebook (en 120 keer meer dan Twitter). Voor populaire merken biedt Instagram veel creatieve mogelijkheden voor bedrijven van allerlei groottes. In deze handleiding krijgt u creatieve ideeën aangeboden om te helpen bij het behouden en vinden van nieuwe klanten via Instagram.

  • Volgens Econsultancy besteedt de gemiddelde Instagram gebruiker 21 minuten per dag op het netwerk.
  • Topmerken krijgen 58 keer hoger engagement dan op Facebook en 120 keer hoger dan Twitter, zegt Forrester.
  • Het visuele format biedt een natuurlijke pasvorm aan voor het promoten van merkcontent, campagnes, lifestyle, MKB en de toename van personeel- en klantenloyaliteit.


Instagram marketingideeën (en hoe u ze in acties vertaalt)


1. Toon me hoe het werd gemaakt.
Heeft u een interessant product? Laat het proces zien. Of het nu gaat om de verkoop van skateboarden of jets, klanten zijn altijd geïnteresseerd om te horen hoe hun favoriete producten werden gecreëerd. Merk- en ambachtslui die het verhaal achter hun product blootleggen, winnen loyaliteit van gepassioneerde consumenten.

2. Toon me de mensen achter het product.
Ongeacht uw werkgebied, spreek in uw verhaal over uw werknemers, klanten en cultuur. Van een foto genomen door een kraanmachinist in Shanghai tot een architect zijn schets van een nieuw project op een servetje, Instagram kan werknemersbehoud en belangstelling in de industrie vergroten, evenals leiderschap categoriseren.

3. Toon me iets.
We zouden nooit zien of u extreme atleten sponsort, of dat u toerisme probeert te doen toenemen… Instagram kan u nieuwe inzichten verschaffen over de wereld.

Idee #1 Tentoonstellen

Verkoop meer producten door uw werk te tentoonstellen.
Als u goed wil verkopen, deel het verhaal van uw product op Instagram. Neem bijvoorbeeld de surfer Gabe Willis. Zoals te lezen staat op zijn Instagramblog, verhuisde de surfer van het oceaanparadijs van San Diego naar de vlakke betonnen straten van Oklahoma voor zijn universitaire studie. Omdat hij de oceaan miste, besloot hij om skateboarden als alternatief te proberen.

Op een dag brak zijn skateboard in tweeën en hij had niet genoeg geld om een nieuwe te kopen. Om geld te besparen besloot hij om zijn eigen board te maken. Hij documenteerde het proces op Instagram. Anders dan bij moderne skateboards leek het zijne eerder op ouderwetse houten boards. Terwijl hij zijn nieuwe werk deelde, kreeg hij meer volgers en werd de interesse in zijn skateboarden steeds groter.

Al snel begonnen zijn Instagramvolgers hem te vragen waar ze deze unieke skateboards konden kopen. Willis ontving bestellingen recht van zijn Instagramaccount. Nu heeft hij zijn bedrijf uitgebreid naar vier voltijds werknemers en verkoopt hij via fysieke en online shops. Daarnaast vraagt hij klanten om het account @strght te includeren wanneer ze foto’s met de skateboards nemen. Hierdoor ontstond er een kleine klantengemeenschap en visuele tentoonstelling van zijn producten.

Idee #2 Vertrouwen

Vergroot vertrouwen door de perspectieven van de klanten te delen.
Ongeacht uw werkgebied, focus op wat uw bedrijf echt speciaal maakt: de mensen die het werk verrichten. Het is een invalshoek dat mensen willen zien. Volgens Edelmans studie waarin hij 33.000 consumenten in 27 landen onderzocht, vindt 52% van het internationale publiek de mening van werknemers extreem geloofwaardig of erg geloofwaardig.

De studie toonde ook aan dat het algemene publiek de werknemers beschouwt als “ambassadeurs van het bedrijf”. Maersk Line, ’s werelds grootste containerscheepvaartbedrijf, verraste mensen toen zij sociale media begonnen te gebruiken.

Eerst zagen zij sociale media als een manier om een sterkere band te scheppen met hun klanten – maar ze realiseerden zich al snel dat er veel grotere mogelijkheden waren. Zoals uitgelegd staat in hun sociale mediastrategie, realiseerden ze er veel meer mee, zoals een betere persdekking, een hoger werknemersengagment, meer herkenbaarheid en zelfs nieuwe inzichten van hoog niveau en kennis van scheepsexperts over de hele wereld.” Iedere dag deelt Maersk Line foto’s van het bedrijf tijdens werkuren. Enorme schepen, het felle Maersklogo, de haven en waterwegen – dit zijn allemaal onderdelen van het bedrijf die de werknemers trots maken om er te werken.

Idee #3 Inspireren

Inspireer klanten en breidt uw aantal volgers uit
U heeft niet vanuit de ruimte te bungeejumpen om klanten op Instagram te inspireren. Het maakt niet uit of u kampeergereedschap of windturbines verkoopt, deel nieuwe perspectieven die een klant in het dagelijkse leven niet zo snel zal zien. De North Face, een populair bedrijf dat handelt in kampeerkledij, heeft een Athlete Instagram Field Team. Dit team maakt enkel foto’s van afgelegen plekken rondom de wereld.

Hierbij gaat het om ongelooflijke plekken die de gemiddelde persoon nooit te zien zou krijgen. Zij hebben 758.000 volgers. Voor General Electric houdt deze visie in om de onverwachte schoonheid van technologie te tonen – gigantische machines, windmolenparken en wonderen van de wetenschap. Ze informeren en inspireren. General Electric heeft 185.000 Instagramvolgers.

De Canadese kleinhandel Herschel Supply Co heeft bewezen dat Instagram meer is dan alleen maar een plek waar mooie productfoto’s van hun kampeeruitrusting wordt gepubliceerd. Ze stellen foto’s van hun klanten en fans samen, waardoor ze duizenden verschillende perspectieven laten zien wat het handelslogo #WellTravelled voor hen betekent. Het handelsmerk heeft 567.000 Instagramvolgers. “Als we naar foto’s zoeken om te delen op ons Instagramaccount, zijn we op zoek naar foto’s die in het totaalbeeld van ons verhaal passen,” zegt Herschel Supply Co’s sociale mediamanager Allison Butula. “We zijn op zoek naar foto’s die dat verhaal in één enkel beeld weergeven.”

<< Sociale media trends