Xtra Digital Logo

Sociale mediatrends

In Online marketing op 27-04-2017

Sociale media trends

Hoe sociale netwerken dit jaar verder zullen evolueren

Twitter.

Momentopnames. Klantenervaring en -service.
Twitter zal zich richten op waar consumenten naartoe gaan en ervaringen op te doen. Van culturele evenementen tot het laatste nieuws, Twitter’s focus zal liggen op  in real-time momenten. Bedrijven blijven Twitter gebruiken om klantervaringen te creëren die zij kunnen delen, loyaliteit te optimaliseren en snelle service aan klanten op sociale media aan te bieden.


Facebook: Omzet aansturen. Sociale marketing.

Facebook zal het topnetwerk blijven dat marketers gebruiken om via sociale media conversies te stimuleren. Echter, bedrijven weten dat zij moeten betalen om Facebook te kunnen gebruiken. Met het succes van Facebook Live en nieuwe functies zoals Facebook Marketplace, kunnen we nieuwe mogelijkheden om te adverteren verwachten, evenals een voortdurende drang naar sociale commercie.

Instagram: Naamsbekendheid. Gemeenschapsvorming en ontdekking.

In Noord-Amerika is Instagram niet zo succesvol geweest in het stimuleren van aankopen als Facebook. Echter, dankzij kleinhandelsketens zoals Warby Parker en Kate Moss merken we dat Instagram goed werkt voor naamsbekendheid. Verder is Instagram een zeer geschikt kanaal om uw klanten, voorstanders en supporters te engageren. Merken zullen Instagram gebruiken om klanten te inspireren en voor het ontdekken van nieuwe producten en diensten op sociale media aan te wakkeren.

Snapchat: Content distribution. Publieksengagement.

Snapchat is groot geworden als een sociaal marketingkanaal. Bij dit sociale netwerk is er een grotere focus op content dan bij andere netwerken. Zenders zoals MTV, National Geographic en Vice hebben tot nu toe Snapchat succesvol gebruikt om hun content te verspreiden. Via Snapchat proberen universiteiten om hun studenten te engageren op het campusleven. Ook beroemdheden belonen hun fans met speciale content, exclusieve toegang en leuke visuele ervaringen.

LinkedIn: Content platform. Social selling en collegiale invloed.

Sinds Microsoft in 2016 LinkedIn heeft overgenomen, kunnen we verwachten dat LinkedIn in hun platform blijft investeren. Ze streven er namelijk naar om het enigste platform te worden dat professionals gebruiken om op de hoogte blijven over wat er gebeurt in hun netwerk, industrie en expertisegebied. Verder zal LinkedIn investeren in social selling, waarbij ze verkoopteams helpen om connecties op te bouwen op LinkedIn. Dit betekent dat LinkedIn geen plek is voor grote merken om hun boodschap te verspreiden. Het is een netwerk waar u uw content kunt verspreiden via uw werknemers – gedeeld door verkoopteams en versterkt door medewerkers.

<< Sociale mediastrategie in 5 stappen?   /   Instagram technieken >>