Xtra Digital Logo

Retargeting

In Online marketing op 09-11-2015


Retargeting confronteert bezoekers (opnieuw) met een reclameboodschap op verschillende platforms, zoals Pc’s, tablets en Smartphones.


Retargeting is een perfecte marketing tool sinds de verschuiving van traditionele trial-and-error programma’s naar real-time campagnes, ofwel die direct een potentiële klant opnieuw kan confronteren met een product of dienst. Als gebruikers op het web surfen, de sites bezoeken, pagina's die ze doorlopen, zich oriënteren over welke producten en diensten zij naar op zoek zijn om te kopen, kan retargeting de beslissende push geven.

Retargeting was één van de eerste instrumenten waarmee marketeers informatie verzamelde, klant gegevens analyseerden en koopintenties met betrekking tot de bezochte websites registreerden. Met retargeting, kunnen marketeers analyseren hoe een klant de interactie met hun site aangaat. Het doel van hun bezoek en welke producten of diensten hun interesses hebben.

De Retargeting technologie werd oorspronkelijk aangekondigd als de beste manier om klanten terug te winnen die hun aankoopproces nog niet hebben afgerond. Retargeting wordt vandaag de dag ook ingezet op de volgende punten:

  • B2B merken gebruiken tegenwoordig retargeting om bij content marketing campagnes, het aantal leads te verhogen. Educatieve organisaties gebruiken het om de bewustwording onder potentiële nieuwe studenten op te bouwen.
  • Retail merken gebruiken retargeting om meer loyaliteit onder hun de klanten te realiseren
  • De nummer 1 marketing doelstelling van retargeting is naamsbekendheid (60%),
    gevolgd door het stimuleren van de verkoop (57%) en het behoud van klanten
    (51%).
  • Europese marketeers vinden dat bij de inzet van retargeting sociale media het best presterende marketing-kanaal mag worden genoemd.

<< Nieuw Facebook Notities   /   Facebook de Nr.1 >>