Xtra Digital Logo

Facebook voor bedrijven

In Online marketing op 27-08-2015


Voor een merk of een bedrijf is Facebook een geweldige manier om de ‘boodschap’ onder de aandacht te brengen. Maar hoe kunt u nu zoveel mogelijk mensen uit uw doelgroep bereiken en stimuleren om uw product of dienst af te nemen?


Bereik op Facebook

Het bereik op Facebook is tegenwoordig voor veel bedrijven een ernstig probleem. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het bereik ongeveer 11% is voor pagina's met minder dan 10.000 likes en helemaal naar beneden gaat voor pagina's met minder likes. Praktisch gezien; als uw pagina 5.000 fans heeft zal slechts ongeveer 550 van uw fans de live stream te zien krijgen op hun Tijdlijn.

Houdt u hier in gedachten dat dit niet het aantal mensen zijn die daadwerkelijk uw bericht gaan lezen. Echter, dit is alleen het aantal mensen dat uw bericht zou kunnen zien.

Regel nummer één:

Het Facebook berichten bereik is drastisch gedaald in de afgelopen jaren. Dit betekent concreet dat uw berichten slechts een klein percentage van uw fans weten te bereiken. Dus: Bericht vaak, hoe vaker u post, des te meer mogelijkheden u krijgt om uw ‘volgers’ te laten groeien!

Meer beelden, minder tekst.

We weten dat door het plaatsen van  beelden we meer interactie krijgen op Facebook. Recent onderzoek toont aan; foto's krijgen 53% meer likes en 104% meer reacties dan een gemiddelde bericht zonder beeld. Het is dus een must om bij om elk bericht een afbeelding te posten. Zelfs als u gewoon een snelle tip wilt posten. Zoek dus altijd een opvallende afbeelding om aan uw post toe te voegen. Op Canva.com kunt u eenvoudig afbeeldingen vinden en opvallende posts creëren.

Gebruikers van Facebook scrollen snel door hun Tijdlijn om te zien wat hun vrienden en familieleden posten. Uw foto moet dan ook hun aandacht trekken anders wordt uw post of advertentie niet bekeken.

Enkele van de meest effectieve vormen van beelden om te testen zijn onder andere:
  • Glimlachende dames: Het is opnieuw bewezen dat deze beelden resulteren in de 
  meest clicks.
  • Leuke foto’s van kinderen en huisdieren doen het ook altijd goed
  • Verrassende of onverwachte beelden
• Close-up beelden: Spannende beelden die vragen om aandacht.
  • Heldere kleuren: Als je afbeelding post op Facebook met een blauw of wit thema,dan zullen gebruikers uw advertentie niet opmerken!
  • Tekst overlay: Plaatst tekst over uw afbeelding. Wel rekening houden dat de tekst 
  niet meer dan 20% van het totale beeld vormt. Zie ook de Facebook advertentie 
  richtlijnen.

Stel vragen.

Vragen die tot nadenken stemmen leveren op uw Facebook-pagina direct resultaat en vergroten de betrokkenheid. Bijvoorbeeld foto’s van diverse producten, waarbij de fans wordt gevraagd welk product ze liever willen hebben. Of vraag advies op een blogpost. Link naar een post en stel uw fans een vraag.

Maak een call to action.

Probeer bij elke Facebook-bericht een call to action op te nemen. Vertel je fans precies wat je wilt dat ze doen na het lezen van uw bericht.  Vraag uw fans om te klikken op uw link en hun gedachten met u te delen. Laat uw reacties of commentaar hierachter.


<< Banken op Facebook   /   Nieuwe lay-out Facebook >>