Xtra Digital Logo

Banken op social media

In Online marketing op 17-07-2015

Banken op Facebook

Het geheim voor de best presterende banken op social media? Be human.

Het is niet verwonderlijk dat veel banken steeds meer tijd en geld investeren in hun social media. Echter, het gaat hier niet alleen om hun sociale aanwezigheid, maar vooral op de manier waarop zij met hun publiek communiceren.


Facebook is geen reclamemedium!

Vaak wordt Facebook nog steeds gebruikt als een reclamemedium in plaats van een sociaal platform.De banken die het best presteren, zijn degenen die hun Facebook-kanaal hebben ingezet om hun merk dichter bij de klant te brengen, door middel van directe communicatie op reacties en een persoonlijk niveau van betrokkenheid t creëren met hun publiek.

Banken die niet bereid zijn om hun sociale accounts te gebruiken als een hulpmiddel om met hun klanten te communiceren, missen een groot deel van de puzzel.Uit onderzoek uit de USA blijkt dat TD's dominantie op social media grotendeels is te wijten aan hun waakzame houding om op reacties te reageren.
Op zowel positieve als negatieve berichten bedanken zij hun fans met persoonlijke en vriendelijke woorden en houden zij voortdurend een oogje in het zeil om alle activiteiten te monitoren.

Hoewel hun strategie is gericht op het snel reageren speelt de kwaliteit van hun antwoorden ook een grote rol bij het helpen van hun klanten in vergelijking met  de andere Amerikaanse banken. Deze focus is indicatief door de TD's kwaliteit reactie score, die is gebaseerd op het type van respons. Zij reageren door het brengen van nieuwe inhoud aan het gesprek, zoals een link of een video. Ze bekijken de reactie met de betrokkenen betrokken en of er verdere discussies volgen. Zij het leuk vonden, retweeten of delen.

Onderzoek toont aan dat de inzet van social media niet gericht moet zijn om informatie te 'duwen' naar je volgers, maar dat het om de interactie moet gaan met je fans. De bank TD,die het hoogste scoort binnen de USA, creert een zeer persoonlijke interactie met hun gemeenschap. De best scorende banken zijn bezig om hun volgers een zeer persoonlijk een menselijke ervaring te bieden, geen excuses biedt maar oplossingen die verder gaan dan hun core business van een financiële instelling.


<< Webdesign bureau   /   Facebook for brands >>